Ohjeita kotihoitoon

Suun ja hampaiden terveydelle päivittäinen kotihoito on tärkeintä hoitoa. Harjaus fluoritahnan kanssa aamuin illoin on kotihoidon perusta. Harjan tulisi olla pehmeä ja liikaa voimaa harjatessa on syytä välttää. Erityisesti hampaiden kaula-alueet ja ienrajat voivat kovalla harjalla tai liian voimakkaalla harjaustekniikalla kulua ja vahingoittua.

Harjalla hampaiden välit eivät yleensä puhdistu riittävän tehokkaasti. Hammaslanka, -tikut tai hammasväliharja ovat hyviä apuvälineitä harjan lisäksi. Sinulle sopivien kotihoitovälineiden valinnassa saat apua suuhygienistiltä.

Hampaita ei ole hyvä harjata heti syönnin jälkeen. Ruoan tai välipalan päälle on paras huuhdella suu vedellä ja ottaa xylitoli-imeskelytabletti. Reikiintymisalttiiden hampaiden vahvistamiseen voit käyttää imeskeltäviä fluoritabletteja. Reikiintymistä voit vähentää myös rajoittamalla päivittäiset ruokailu- ja välipala-ajat säännöllisiksi - näin happohyökkäyksiä ei tule liian usein.

Kun huolehdit itse hampaistasi, jää meidän työmme osuus varsin pieneksi. Tällöin säännöllisesti tehty tarkastus ja puhdistus yleensä riittää.