Kirurgiska behandlingar och implantat

Utöver basal tandvård erbjuder vi också kirurgiska ingrepp: bl.a. utdragning av visdomständer som inte kommit fram eller som kommit fram bara delvis, implantatbehandlingar, kirurgisk behandling av inflammationer i munnen och behandling av sjukdomar i munnens slemhinnor.

Ett implantat av titan är det naturligaste sättet att ersätta en egen tand som lossnat. Med implantat kan man ersätta en enskild tand, några tänder eller hela bettet i en tandlös käke.

Hos oss utförs implantat av ett team bestående av tandläkare, en tandhygienist och en tandtekniker. Vi börjar med en allmän undersökning och röntgenfotografering, sedan planeras behandlingen. Om det behövs behandlar tandhygienisten tändernas fästvävnader och rengör tänderna. Själva implantatet fästs under lokalbedövning, det är i allmänhet ett ganska kort kirurgiskt ingrepp. När implantatet vuxit fast i käkbenet - vanligtvis efter ca 2-5 månader - tas ett avtryck av käken och tandteknikern tillverkar en krona som sitter rätt på implantatet.

Patientens självkostnadspris för implantatbehandling är från 1 850 - 2500  € för det första implantatet och från 1 450 - 2300  € för följande implantat som utförs under samma besök. I priset ingår planering, implantatinsättning samt protesvård.
Implantat kan även ge avtagbara proteser extra stöd. Det är ofta svårt att få en helprotes i  nedre käken att fästa ordentligt. När den får stöd av ett implantat blir  den mycket stadigare.

Gratis bedömning av implantatbehandling

Du kan boka tid för en gratis bedömning av eventuell implantatbehandling. Lämna dina kontaktuppgifter per e-post på adressen implantti@dentti.fi så bokar vi en tid eller be oss ta kontakt på webbsidan kontaktuppgifter.