Tandlagningar och Cerec-fyllningar

Numera finns det en mängd olika alternativa fyllningar vid karies, förslitning eller spruckna tänder. Det vanligaste fyllningsmaterialet är tandfärgad plast. Plast används ofta i lagningar i framtänderna och även i mindre lagningar i de bakre tänderna.  En enskild lucka i tandraden kan ibland fyllas med en glasfiberförstärkt lätt bro av fyllningsmaterial som fästs i de tänder som omger luckan.

Hål i de större bakre tänderna som man tuggar mycket med kan lagas med slitstarkare fyllningsmaterial. Ett modernt, hållbart och välfungerande alternativ till fyllningar som utförs intraoralt är att framställa en fyllning externt med Cerec-metoden. Den här typen av fyllningar består huvudsakligen av keramiska material. De kan formas bättre enligt bettet och är betydligt hårdare än vanlig plast, de spricker inte och de är slitstarkare. Med Cerec-metoden kan man korrigera och höja bettytor som slitits ner samt ge estetiska behandlingar av missfärgade tänder med många fyllningar. När man behandlar flera tänder samtidigt och utför mer omfattande ingrepp under en och samma behandlingsperiod sparas både tid och pengar. Priset på enskilda fyllningar blir då betydligt förmånligare.

Gratis Cerec-bedömning

Under ett bedömningsbesök gör tandläkaren en preliminär undersökning och bedömer möjligheten att använda keramiska fyllningar samt beräknar kostnaderna för behandlingen. Du kan be oss ta kontakt för en tidsbeställning på sidan för kontaktuppgifter.